collapse

Author Topic: hooking n7 to ethernet?  (Read 2258 times)

Offline ried16

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: 0
    • View Profile
hooking n7 to ethernet?
« on: October 11, 2012, 12:41:56 PM »
has anybody tried this? can i simply use a usb toethernet adaptor plugged into my usb otg cable or do i need one of the more expensive ones with an ic chip and what type should i get? they run anywhere from 10 bucks to 50.



Offline ried16

  • Newbie
  • *
  • Posts: 5
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #1 on: October 15, 2012, 12:30:21 AM »
got this to work using micro usb otg cable and belkin gigabit 2.0 usb ethernet adaptor. turn off wifi and airplane mode.

Offline commodore128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #2 on: December 23, 2012, 05:47:47 AM »
to get ethernet to work did you just plug in adapter after disabling wifi+plane or have to do anything else--cannot get ethernet reconised on my 7. any help appreciated. (belkin 2.0 usb ethernet)

Offline Bigtroutz

  • Full Member
  • ***
  • Posts: 159
  • Popularity: 8
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #3 on: December 23, 2012, 01:42:44 PM »
Yes, you can use a OTG adapter to plug in certain USB to ethernet adapters.  Some work, some do not.  Check the links in this thread for ones that we know work.....

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?s=eb8e03b8483ba64c5a436b2bfff2c5dc&p=29251325&postcount=4

Offline S.Prime

  • PM if You have a Forum Issue
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2017
  • Popularity: 80
  • Galaxy S3-TPT-HTC Flyer-Nexus 7 & 10-Rooted 100%
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #4 on: December 23, 2012, 01:59:23 PM »
One note that might be helpful, is to make sure you plug the USB ethernet adapter into the OTG cable before plugging it into the Nexus 7. Also remember that you are powering the USB adapter from the battery in the Nexus 7, so expect the extra power drain.
IT Service Professional - I just want a device to be productive.

Offline commodore128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #5 on: December 23, 2012, 03:53:36 PM »
many thanks for info--checked my router and the mac address of the gigabit is showing in the config screen but inactive. so i presume the gigabit is not compatible. tried the terminal command but eth0 not recognised. will checkout the links and see if i can get another one.

Offline commodore128

  • Newbie
  • *
  • Posts: 41
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: hooking n7 to ethernet?
« Reply #6 on: January 18, 2013, 03:33:40 PM »
sorry for delay but had a few personal problems to sort out. after scouring the net and not really wanting to loose more money finally settled on one of those fruits that cannot be named  :( --i know totally wrong but it just worked without any hassle. ;D  i can now access the net in parts of the house that my wifi does not work via my devolo plugins.

 


* Top Boards

* 'Like' And 'Follow' Us!

* Top Posters

bjs229 bjs229
2682 Posts
JayJ JayJ
2100 Posts
S.Prime S.Prime
2017 Posts
Babyfacemagee Babyfacemagee
1260 Posts
matt matt
936 Posts
birdastrompgman birdastrompgman
840 Posts
loociddreemr loociddreemr
708 Posts