collapse

Author Topic: My Nexus Brick....  (Read 1692 times)

Offline tfman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Popularity: 0
    • View Profile
My Nexus Brick....
« on: January 22, 2013, 04:39:42 PM »
Oh joy of joys.

My four month old Nexus 7 has just suddenly stopped working. It was a bit sluggish this morning,
this afternoon it is just dead with no response at all.

Just checking in case there is a reset or resuscitation method that I have missed ?

Bought from Argos in England so presumably the thing is on a years warranty.

Bit worried though as the stock code for the 16 GB does not seem to exist anymore. Can they
wheedle out of it in any way ?



Offline JayJ

  • Android Jedi
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2100
  • Popularity: 73
  • Long term Android fan, long term A**le hater!!
    • View Profile
Re: My Nexus Brick....
« Reply #1 on: January 22, 2013, 05:42:33 PM »
Firstly try holding the power button for 30 second, if that doesn't work then try holding the volume down and power to boot to recovery...

From here either try restarting or a factory data reset, you lose everything but if it works you'll have your Nexus 7 working again.

What happens when you charge it? Does the charge animation appear?

If you do have to return it they'll probably send it off for repair, that's what Argos do with mobile phones if more than a month old and if it's not repairable then they should replace it like for like. So if the 16GB isn't stocked they'll either have to replace it or give a full refund which you could then purchase a 32GB with...

Sent from my 16GB Nexus 4 using Tapatalk 2
« Last Edit: January 22, 2013, 05:45:28 PM by JayJ »
Nexus 5 stock rooted 4.4 Franco kernel

Nexus 7 FHD stock rooted 4.4

Offline tfman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: My Nexus Brick....
« Reply #2 on: January 22, 2013, 06:04:06 PM »
Wow !

Thanks JayJ.

The 30 Second reset worked and now all seems to be more or less OK but
still sluggish. Still 1.33 Gb space free so hat was not problem.

Maybe it is telling me it is time for a factory reset,

Glad you know your stuff with these tips and your Argos protocols.

To answer your question, when I tried to recharge the recharge box animation did not appear. But
the device is up to 100% now.

Many thanks. Glad to know  a few tips.

Offline JayJ

  • Android Jedi
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2100
  • Popularity: 73
  • Long term Android fan, long term A**le hater!!
    • View Profile
Re: My Nexus Brick....
« Reply #3 on: January 22, 2013, 06:16:06 PM »
No problem mate! Glad it's working.

The Argos info is from experience, I had a phone issue a while back and was told their policy.

As for your N7 being sluggish, I would def recommend a reset. I had unaccounted storage issues and sluggishness so reset and boom, it's all good now...

Sent from my 16GB Nexus 4 using Tapatalk 2

Nexus 5 stock rooted 4.4 Franco kernel

Nexus 7 FHD stock rooted 4.4

Offline tfman

  • Newbie
  • *
  • Posts: 44
  • Popularity: 0
    • View Profile
Re: My Nexus Brick....
« Reply #4 on: January 22, 2013, 06:33:23 PM »
Excellent result and a great learning curve.

Will enjoy the reset with all the backup options correctly addressed now
I have been granted the time.

Thanks again Jay and hope others will pick up a few tips too.

Offline JayJ

  • Android Jedi
  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 2100
  • Popularity: 73
  • Long term Android fan, long term A**le hater!!
    • View Profile
Re: My Nexus Brick....
« Reply #5 on: January 22, 2013, 07:58:35 PM »
Your welcome mate...

Sent from my 32GB Nexus 7 using Tapatalk HD
Nexus 5 stock rooted 4.4 Franco kernel

Nexus 7 FHD stock rooted 4.4

 


* Top Boards

* 'Like' And 'Follow' Us!

* Top Posters

bjs229 bjs229
2682 Posts
JayJ JayJ
2100 Posts
S.Prime S.Prime
2017 Posts
Babyfacemagee Babyfacemagee
1260 Posts
matt matt
936 Posts
birdastrompgman birdastrompgman
840 Posts
loociddreemr loociddreemr
708 Posts